JURULATIH

Jurulatih

MOHD ZUL HIFDZI BIN MOHD NASIR

(CH, CHt, CHp)

Jurulatih Utama

Image

tahap pendidikan

01. Sarjana Sains Sosial (Psikologi Perkembangan) UKM.

 

tauliah

01. Jurulatih bertauliah PSMB (TTT/ 6469).

02. Spiritual NLP Certification.

03. Certified Hipnotist, Hypnotherapy, HypnoParenting trainer.

04. Certified PsychoBiometric FingerPrint Analysis (2017).

 

Mohd Zul Hifdzi Bin Mohd Nasir ialah Pengarah Urusan di Vision Meps Consultant . Beliau dilahirkan di Johor Bahru dan sekarang sudah berkahwin dan memiliki 4 orang anak. mendapat pendidikan di SMK Agama Johor Bahru dan melanjutkan pelajaran di Universiti Sains Malaysia dalam bidang Teknologi Industri. Selepas mendapat Ijazah pertama, beliau bekerja di Shimano dan juga di Wheels Electronic Mfg Sdn Bhd sebagai seorang Jurutera Kualiti.

Di dalam bidang latihan, beliau mula-mula melibatkan diri semasa bekerja dengan AMMG Training Services sebagai fasilitator. Kemudian dengan niat untuk melibatkan diri dalam bidang latihan, beliau bersama-sama 2 lagi rakannya menubuhkan Vision Consultant pada tahun 2003. Kemudian beliau behenti bekerja daripada pekerjaan jurutera dan melibatkan diri dalam bidang latihan secara sepenuh masa. Kemudian beliau menubuhkan pula Vision Meps Consultant . Kini beliau juga menjadi pengarah Zulfa Motor iaitu perniagaan penyewaan kenderaan dan membawa pelancong.

Di dalam bidang latihan, beliau adalah jurulatih bertauliah dari Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB) (no sijil TTT/6469). Beliau juga berkemahiran dalam tajuk-tajuk seperti Program Khalifah Genius -Pengaktifan Otak Tengah, Program Smart 3A (akidah, Akhlak, Akademik), motivasi dan teambuiding, Motivasi Keusahawanan, Penyeliaan berkesan, Clerical / non clerical development programme, Motivasi Pelajar, dan Teknik Ingatan Kreatif.

Antara pengalaman beliau adalah membuat kursus di serata Malaysia dan juga untuk warga Singapura termasuk jabatan kerajaan dan swasta. Antara Jabatan yang pernah mengikuti program bersama beliau adalah seperti KEMAS, Jabatan Pertanian, Kementerian Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Pejabat Pembangunan Negeri, Jabatan Agama Johor, Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia, UTHM, UTM, GIANT, Perwaja Steel, KPDNKK, dan banyak lagi.

 

Di radio IKIM.FM
Di Radio Bernama Bersama Persatuan Pengguna Islam Malaysia
Image
Image
Image
Image

USTAZ MOHD HANUAR BIN MOHD TALIB

(CH, CHt, CHp)

Jurulatih

Image

 

 

tauliah

01. Spiritual NLP Certification.

02. Certified Hipnotist, Hipnotherapy, HipnoParenting trainer.

 

Beliau berasal dari Pasir Gudang adalah seorang yang memiliki perwatakan yang menarik. Beliau mendapat pendidikan awal di Sek. Men. Pasir Gudang 1 dan kemudian melanjutkan pelajaran ke Institut Profesional Yayasan Pelajaran Johor ( YPJ ) di dalam bidang perniagaan. Kemudian beliau juga mengambil Diploma dalam Bidang Rawatan Alternatif menggunakan air iaitu Diploma PyraCosmic Studies.

Mula melibatkan diri dibidang motivasi semenjak tahun 1998 lagi. Memulakan kerjaya sebagai Setiausaha Eksekutif di pejabat Jamaah Islah Malaysia Negeri Johor. Seterusnya menjawat jawatan Pengurus Besar di AMMG Training Services dan pada 2003 dilantik sebagai Pengarah di Kesumart Malaysia dan kini beliau merupakan pemilik bersama merangkap Pengarah Eksekutif di VISION CONSULTANT SDN BHD yang terlibat secara langsung di dalam pembangunan minda dan sahsiah masyarakat. Kini beliau juga menerajui MEPS Consultant iaitu berpusat di Melaka.

Di antara pengalaman dibidang motivasi ini telah melatih hampir 20,000 orang peserta yang terdiri dari kakitangan kerajaan, badan-badan swasta seperti Rumahku Surgaku Jabatan Ketua Menteri Melaka, Mahkamah Melaka, Institut Intergriti Malaysia, Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia, Jabatan kesihatan Melaka, Pusat Latihan khidmat Negara (Kem Warisan Melaka),INSPIM ,Jabatan Agama Islam Negeri Melaka dan Johor, LPPKN Negeri Melaka, JASA Negeri Melaka, KEMAS Negeri Johor dan Melaka, PETRONAS Kuala Lumpur, Jabatan Pembangunan Persekutuan Putrajaya, Jabatan Perikanan Malaysia, sekolah-sekolah Daerah Kota Tinggi, Pasir Gudang, Pontian, Johor Bahru sehinggalah ke Aceh Indonesia, Kelantan, Perak, Melaka, Negeri Sembilan, Terengganu, Selangor dan Sabah.

Diantara aktiviti yang dikendalikan oleh beliau adalah seperti Motivasi dan Teambuilding , program keusahawanan program pembangunan minda pelajar, kuliah-kuliah, Qiamullalil, Forum perdana dan aktiviti luaran. Sekarang separuh masa menjadi Mutawwif dalam urusan mengerjakan umrah di salah sebuah syarikat Umrah terkenal di Johor.

FAAIZ FAUZI BIN MOHD FAUZI

Jurulatih

Image
 

 

En. Faaiz Fauzi Bin Mohd Fauzi merupakan jurulatih berkaliber di syarikat ini. Berpengalaman dan berkemahiran di dalam bidang motivasi dan latihan ini  sejak 1998. Kepakaran beliau adalah di dalam bidang keusahawanan dan pemasaran, motivasi pelajar, teambuilding badan-badan korporat, Kursus Teknik Ingatan Kreatif dan Kem Ibadah.

Beliau turut menjadi instruktor J-Robik dan senam robik selain mengajar komputer, Arithmetik Mental (Sempoa) dan Al Quran untuk dewasa dan kanak-kanak. SPACE UTM telah melantik beliau sebagai Pakar Motivasi untuk Teknik Ingatan Kreatif dan MEPS Camp Adventure. Graduan Kolej Islam Melaka di dalam bidang Dakwah dan Pembangunan Sumber Manusia ini sering diundang untuk menyampaikan ceramah.

Antara badan kerajaan dan korporat yang menggunakan khidmat beliau adalah seperti Jabatan Imigresen, Jabatan Kebajikan Masyarakat, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Johor, Kementerian Pertahanan Malaysia, Alam Ikatan S/B, dan juga menjadi panel penceramah kepada syarikat konsultan lain seperti Saidina Smart Consultancy dan lain-lain.

HAJI MOHD NAZRI BIN HAJI YASIN

Jurulatih

Image

tahap pendidikan

01. Degree Usuluddin, Jordan.

02. Sarjana Psikologi Perkembangan, UKM.

03. Calon P.h.d Pembangunan Manusia, UKM.

 

 

Beliau mula melibatkan diri dalam bidang motivasi bermula dari tahun 2012 dan merupakan seorang jurulatih tetap di Vision Meps Consultant. Beliau merupakan lepasan Sarjana Muda dalam bidang Usuluddin di Universiti Muktah, Jordan dan merupakan pemegang sarjana dalam bidang Psikologi Perkembangan dari Universiti Kebangsaan Malaysia. Kini sedang melanjutkan pelajaran dalam bidang Pembangunan Manusia pada peringkat doktor falsafah.

Beliau banyak terlibat dengan program-program motivasi pelajar, team building, kepimpinan, pembangunan minda pelajar, akidah, akademik, dan pelbagai lagi. Antara pengalaman beliau dalam bidang latihan adalah mengendalikan peserta yang terdiri dari kalangan pelajar sekolah, mahasiswa universiti, staff, pelajar berisiko, penghuni penjara, anak-anak yatim, warga tua, dan sebagainya.

Sekarang juga telah menjadi salah seorang pemegang saham untuk Syarikat Umrah yang sedang membangun pesat di Lembah Klang.

Dr. Zaleha Binti Hj. Matni (Cikgu Sri)

(cm.D)

Jurulatih

Image
 

 

Dr. Zaleha binti Hj. Matni (cm.D) yang menggunakan nama gelaran Cikgu Sri adalah pengamal perubatan alternatif  dalam   perubatan elektronik (EM) atau Energy medicine dan perubatan komplementri, pengamal seni memprogram diri (Hipnosis) /hypnotherapist (body mind medication). Beliau juga facilitator  ‘Mid Brain Activation’ bertauliah dari Asia Pacific Open University.

 Beliau banyak membantu individu terdiri daripada usahawan, penjawat awam, pekerja social, tenaga pengajar ,pelajar sehingga suri rumah menjadi perunding inspirasi diri dalam membantu menyelesaikan masalah mereka. Mempunyai  minat  dalam perkembangan  dan kemajuan  wanita secara sahsiah mencakupi  tanggungjawab sebagai isteri  dan  ibu seiring dengan pertambahan usia secara biologi.Beliau juga begitu aktif melibatkan diri dengan kerja-kerja social terutama pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan kegiatan kemasyarakatan.

FAIZAH KADRI

Jurulatih

Image
 

 

Beliau merupakan graduan Unitversiti Tun Hussein Onn Malaysia adalah merupakan salah seorang Penceramah dan fasilitator di dalam Vision Consultant.

Beliau merupakan pemegang anugerah Pelajar Terbaik dalam Konvokesyen di Politeknik Port Dickson sidang tahun 2008. Beliau biasa bersama-sama dalam kumpulan usrah di tempatnya.

Boleh menyampaikan kuliah dan usrah terutamanya bersama-sama dengan kumpulan wanita.

Jurulatih lain

Image
ABD GAHAFFAR BIN AWANG @ JANTAN

Image
MOHD HARIZAN BIN MOHD AJIS

Image
UST. MUHAMMAD AJMAIN

Image
NURULAIN
Shopping Cart