BENGKEL KHALIFAH GENIUS

SEMINAR TEKNIK BELAJAR
+
KHALIFAH GENIUS (AKTIF MINDA)

Jika anak anda menghadapi masalah

ATAU
ALHAMDULILLAH,
ANAK ANDA SUDAH BAIK
dan anda ingin meningkatkan lagi kecemerlangan anak anda??

Memperkenalkan

Seminar Teknik Belajar

+

Khalifah Genius (Aktif Minda)

MACAM MANA PENGAKTIFAN MINDA INI BERLAKU?

Ilmu yang dipraktikkan di dalam program ini melibatkan beberapa cabang ilmu iaitu:

KELEBIHAN SELEPAS MENGIKUTI PROGRAM
INSHA ALLAH

Jurulatih Utama

MOHD ZUL HIFDZI BIN MOHD NASIR (CH, CHt, CHp)

Pengurus Operasi,  Vision Meps Consultant & Enterprise

Sarjana Sains Sosial (Psikologi Perkembangan) UKM

Jurulatih bertauliah PSMB (TTT/ 6469)

Spiritual NLP Certification

Certified Hipnotist, Hypnotherapy, HypnoParenting trainer

Certified PsychoBiometric FingerPrint Analysis (2017)

Biodata

Mohd Zul Hifdzi Bin Mohd Nasir ialah Pengarah Urusan di Vision Meps Consultant . Beliau dilahirkan di Johor Bahru dan sekarang sudah berkahwin dan memiliki 4 orang anak. mendapat pendidikan di SMK Agama Johor Bahru dan melanjutkan pelajaran di Universiti Sains Malaysia dalam bidang Teknologi Industri. Selepas mendapat Ijazah pertama, beliau bekerja di Shimano dan juga di Wheels Electronic Mfg Sdn Bhd sebagai seorang Jurutera Kualiti.

Di dalam bidang latihan, beliau mula-mula melibatkan diri semasa bekerja dengan AMMG Training Services sebagai fasilitator. Kemudian dengan niat untuk melibatkan diri dalam bidang latihan, beliau bersama-sama 2 lagi rakannya menubuhkan Vision Consultant pada tahun 2003. Kemudian beliau behenti bekerja daripada pekerjaan jurutera dan melibatkan diri dalam bidang latihan secara sepenuh masa. Kemudian beliau menubuhkan pula Vision Meps Consultant . Kini beliau juga menjadi pengarah Zulfa Motor iaitu perniagaan penyewaan kenderaan dan membawa pelancong.

Di dalam bidang latihan, beliau adalah jurulatih bertauliah dari Pembangunan Sumber Manusia Berhad (PSMB) (no sijil TTT/6469). Beliau juga berkemahiran dalam tajuk-tajuk seperti Program Khalifah Genius -Pengaktifan Otak Tengah, Program Smart 3A (akidah, Akhlak, Akademik), motivasi dan teambuiding, Motivasi Keusahawanan, Penyeliaan berkesan, Clerical / non clerical development programme, Motivasi Pelajar, dan Teknik Ingatan Kreatif.

Antara pengalaman beliau adalah membuat kursus di serata Malaysia dan juga untuk warga Singapura termasuk jabatan kerajaan dan swasta. Antara Jabatan yang pernah mengikuti program bersama beliau adalah seperti KEMAS, Jabatan Pertanian, Kementerian Pembangunan Luar Bandar dan Wilayah, Pejabat Pembangunan Negeri, Jabatan Agama Johor, Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia, UTHM, UTM, GIANT, Perwaja Steel, KPDNKK, dan banyak lagi.

Profil Penceramah

MODUL – MODUL DALAM PROGRAM INI

1. TEKNIK FOKUS

Teknik ini adalah penting kerana untuk melatih deria-deria manusia agar lebih bertumpu pada sesuatu aktiviti yang dijalankan.

Otak manusia mendapat maklumat untuk diproses dari deria-deria manusia iaitu:

5 Deria yang asas dan ditambah dengan deria tambahan iaitu

Dalam aktiviti ini, para peserta akan dilatih untuk kekalkan fokus pada deria-deria yang perlu pada ketika itu, dan untuk abaikan sementara deria-deria yang tidak perlu ketika sesi pembelajaran berlangsung.

2. SENAMAN MINDA

Otak manusia terdiri dari 5 lobus yang utama iaitu:
Setiap lobus ini berkait dengan jari-jari manusia. Apabila manusia membuat senaman-senaman tertentu, setiap lobus ini akan turut aktif.

Dalam aktiviti ini, para peserta akan belajar tentang bagaimana melakukan senaman minda untuk mengaktifkan keseluruhan otak sama ada otak kiri dan juga otak kanan.

3. SENAMAN KETENANGAN

Dalam aktiviti ini, para peserta akan belajar tentang bagaimana senaman untuk mententeramkan hatI, dan juga membantu untuk lebih rasa tenang, nyaman dan rileks.

Dengan mempelajari senaman ini, para peserta boleh praktikkan di rumah, semasa sebelum belajar, sebelum menjawab kertas peperiksaan dan sebagainya.

InshaAllah apabila hati lebih tenang, otak akan lebih senang berfikir dan mengeluarkan segala maklumat yang diperlukan dan tersimpan di dalam otak.

4. TERAPI MINDA DAN JIWA

Dalam aktiviti ini, para jurulatih akan melakukan terapi terhadap para peserta supaya melonjakkan kekuatan otak peserta.

Selain itu, pada ketika ini, para peserta akan mendapat saranan-saranan yang positif dari jurulatih ke dalam minda bawah sedar mereka.

InshaAllah Minda peserta akan lebih cerdas dan cergas, jiwa mereka lebih tenang dan dapat membantu pembentukan sahsiah yang lebih baik.

5. SLOT PERKONGSIAN BERSAMA IBU BAPA

Dalam slot pendek ini, ibu bapa akan diberikan tentang teknik menyambung latihan yang dipelajari di dalam program ke rumah. Ini supaya latihan yang dipelajari pada program kami dapat juga diamalkan di rumah supaya kesan baik program ini akan semakin meningkat.

CONTOH MAKLUMBALAS IBU BAPA YANG PERNAH MENGHANTAR ANAK KE BENGKEL KHALIFAH GENIUS – PENGAKTIFAN MINDA INI.

Jika anak anda termasuk dalam kelompok ada masalah sahsiah? Bagaimana bengkel ini boleh membantu?

Dengan menjalani terapi minda dan jiwa, anak-anak akan terbentuk sahsiah dengan perlahan-lahan kerana saranan positif tersebut akan masuk ke minda bawah sedar peserta. Minda bawah peserta yang akan memberi arahan pada minda sedar peserta untuk mengubah sifat yang kurang baik kepada sifat-sifat dan akhlak yang lebih terpuji.
Contoh anak yang dengan izin Allah berubah akhlak menjadi lebih terpuji selepas hadir ke bengkel Khalifah Genius.
image16

Peningkatan sahsiah

Puan Mastura dari Ipoh, menghantar anak ke Program Khalifah Genius.

Alhamdulillah, banyak perubahan dari segi sahsiah, akhlak, penghafalan, akademik.

Jika anda nak anak anda juga mengalami pengalaman terbaik dalam dan selepas program, jom ikuti program kami

Perubahan sikap

En Azlan dan Puan Afizah , adalah merupakan ibubapa kepada adik Amir (tingkatan 5).

Sebelum Amir mengikuti program Khalifah Genius, beliau merupakan anak yang nakal, selalu keluar malam, berambut panjang, dan panas baran, dan tidak memikirkan tentang pelajaran. Solat juga tidak rajin dilakukan.

Alhamdulillah, setelah program sehari Khalifah Genius, kami telah terapikan beliau, dan beliau mendapat kesedaran.

Selepas balik dari program, beliau telah memotong rambutnya, tidak keluar malam, panas barannya telah hilang, telah lebih rajin solat dan belajar.

Alhamdulillah, semuanya atas izin Allah SWT. Hidayah itu milik Allah. Kami hanya bantu sahaja.

Dari belum boleh membaca --> pelajar terbaik

Seorang ibu yang risau anaknya belum boleh membaca, telah menghantar anak ke program ini. Alhamdulillah anaknya telah berjaya membaca dan berubah menjadi pelajar terbaik di tadikanya.

Peningkatan akademik

Seorang bapa peserta Bengkel Belajar Khalifah Genius memberi maklum balas kesan program dan apa yang beliau pelajari terhadap anak beliau. Daripada kedudukan dalam kelas di belakang, boleh pergi ke nombor 5 dan UPSR meningkat mendapat 4 A.

Alhamdulillah.

“Keseluruhan program kami adalah membantu peserta untuk kembali kepada fitrah manusia, mengajak semua taat pada Allah dan Rasul SAW. InshaAllah”

Jom Daftar Sekarang!

ANAK ANDA LEMAH DARI SEGI AKADEMIK?

InshaAllah, dengan mengaktifkan minda, belajar teknik belajar dan teknik fokus, para peserta dapat lonjakkan
kemampuan otak mereka. Kami tambahkan lagi dengan motivasi belajar supaya mereka lebih bersemangat untuk belajar kerana Allah Taala.

Menurut kajian Neurosains (Sains Otak) kemampuan otak manusia akan meningkat setinggi 35%
apabila mereka melakukan aktiviti-aktiviti tertentu dalam rutin harian mereka. Aktiviti tersebut ada
di dalam program kami!!

Testimoni A

Testimoni B

Testimoni C

Testimoni D

Testimoni E

Di atas ini pelajar yang asalnya kurang ada semangat nak mengambil peperiksaan PT3, Ibunya seorang guru menghantar anak ke Shah Alam. Mereka menetap di Tawau Sabah. Alhamdulillah selepas program, peserta ini berlatih senaman yang dipelajari dan juga mengajar kepada rakan-rakan yang lain. Beliau mendapat 11A dalam PT3 tahun 2017.

Testimoni F

Di bawah ini bagaimana rakan mereka yang belajar dari peserta tersebut..

Jom Daftar Sekarang!

JIKA ANAK ANDA SANGAT LEMAH? ATAU ADA MASALAH SEPERTI AUTISM, ADHD, DISLEKSIA?

Lihat perkongsian ibu bapa yang pernah hantar..

Ini merupakan maklumbalas ibu yang dianugerahkan anak yang sangat lemah. Darjah 4 baru merangkak nak membaca. Hadir ke program kami 2 kali sahaja. Alhamdulillah perubahan yang sangat ketara pada diri anak beliau.
Di atas ini adalah Ibu yang menghantar anak yang menghidapi Disleksia. Beberapa bulan selepas mengikuti program, mereka keluar ke siaran di TV AlHIjrah bertajuk TUAH ANAK DISLEKSIA untuk berkongsi pengalaman mendidik anak disleksia. Program kami di “highlight” di dalam slot bual bicara tersebut.

Kita hanya berusaha membantu anak-anak, Allah yang tentukan hasilnya bagaimana..

JOM DAFTAR SEGERA

YURAN KELAS BERSEMUKA RM299 - RM499 SEORANG
untuk masa PKP ni,

KELAS ONLINE HANYA RM109 SAHAJA!

Jom Daftar Sekarang!